Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát az azokkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Néhány gyakorlati jótanács

          Az elektromágneses terek mára már mindenhol hatással vannak az életünkre, viszont nagyon fontos megjegyezni, hogy az elektroszmognak van egy bizonyos hatótávja, amin belül erőteljesebben érezhető a káros hatása. Tehát minél közelebb vagyunk az adott készülékhez, annál nagyobb veszélynek van kitéve a szerveztünk. Ebben a cikkben olyan gyakorlati jótanácsokat olvashat, amik betartásával kevesebb veszélynek teheti ki az egészségét.

          Ajánlott a wifi router helyett vezetékes internetet használni, de ha ez nem megoldható akkor a készüléket egy olyan helyiségben elhelyezni, ahol a legkevesebb időt tölti. Erre megfelelő lehet az előszoba mivel ott csak megérkezésnél, illetve a lakás elhagyásakor tartózkodnak. Semmiképpen se tartsuk a routert a hálószobában, vagy a nappaliban a kanapé mellett!

          A konyhában is tehetünk óvintézkedéseket a sugárzással szemben. Próbáljuk mellőzni a mikrohullámú sütőt és az ételeket melegítsük inkább a tűzhelyen. Abban az esetben, ha mégis bekapcsolnánk a mikrót utána semmiképpen se nézegessük a melegedő ételt az ablakon keresztül, inkább menjünk ki a helyiségből és a lehető legtávolabb várjuk meg, amíg leáll a készülék.

Laptophasználat közben a készüléket ne tegyük közvetlen az ölünkbe vagy hasunkra, illetve, ha valamelyik streamingszolgáltatót használjuk sorozat vagy filmnézésre, akkor azt nézzük inkább TV-ről. Ennek oka, hogy ha online nézünk egy műsört, akkor az adott készülék folyamatosan sugároz, így jobb, ha minél távolabb van tőlünk. Ilyenkor is ajánlott a vezetékes internet használata, sokszor a letöltési sebesség is gyorsabb lesz tőle!  laugh

Sokan a mobiltelefonjukon állítanak másnap reggelre ébresztőt és rakják készüléküket az ágyuk mellé az éjjeliszekrényre, vagy közvetlenül a párnájuk alá. Ilyenkor a telefon egész éjszaka elektromos jeleket sugároz és állandó terhelésnek teszi ki az éppen pihenő szervezetet. Könnyen meglehet, hogy akik mindent megtesznek a pihentető éjszakai alvásért és mégis fáradtan ébrednek, ők az elektroszmog káros hatásától szenvednek. A legegyszerűbb megoldás erre a problémára, ha éjszakára repülőmódra rakjuk a telefonunkat.

A fejünkhöz leggyakrabban telefonálás céljából emeljük a mobilunkat, ami nagyon megterhelő a szervezet szempontjából. Ha egy hosszas telefonálás után fülfájdalmat vagy enyhe zsibbadást érez, akkor lehet, hogy Ön is elektroszmog érzékeny és a nagyobb megterhelés után azonnal érzi a hatását. Ajánljuk, hogy telefonálás közben óvja fülét azzal, hogy nem emeli az arcához a telefont, hanem valamilyen fülhallgatót használ.

A mobilunk viszont nem csak akkor teszi ki terhelésnek a szervezetünket, amikor telefonálunk, hanem amikor a zsebünkben, a táskákban vagy bárhol a közvetlen közelünkben használaton kívül tartjuk. - Mi ezért fejlesztettük ki az iSolyBag-et, hogy védjük magunkat a sugárzástól akkor is, ha a mobilt nem használjuk, de a szervezetünk közelében van! A telefon működését nem árnyékolja le teljesen, viszont az elektromos sugárzást akár ezredére is csökkentheti!

ovintezkedesek-az-elektroszmoggal-szemben